– Despre mine în Suceava-

În mini-vacanța mea din Suceava, am avut ocazia să cunosc un om fain, care a dorit să stăm liniștite la o cafea și să discutăm despre pasiunea mea.
Rezumatul întâlnirii nostre, am ales să il lipesc și aici.


Armonie și frumos în portrete și nu numai!

 

„Oamenii din Bucovina au ceva aparte…sau cel puțin, așa am avut eu norocul, să stau de vorbă cu personalități calde, care au povești și pasiuni frumoase…de altfel asta m-a impulsionat să iau decizia să scriu …

           De data aceasta, am ajuns la Leea Onufrei…o artistă…de la noi din Marginea, Rădăuți, dar plecată la București să-și impărtășească bucuria de a fotografia portrete.

             Am găsit un eveniment postat pe un site de socializare…,,Mai sunt câteva zile și mă întorc acasă”…și mi-a plăcut acest ,,acasă’’….

Leea a venit în Suceava doar până pe 11 mai, așa că dacă nu ai aflat încă, mai poți profita de dăruirea ei pentru fotografie! De altfel, am înțeles că și-a început ,,cariera în fotografie,, încă din facultate, fiind prezentă la evenimentele din oraș, imortalizând momentele din viața de student. Cu siguranță că unii dintre dvs. știu deja despre fotografiile ei, prezente la un moment dat și pe site-ul orașulsuceava.ro.

Eu însă, acum am descoperit-o, și vă  impărtășesc și vouă ce am aflat, cu deviza că poveștile adevărate ne ajută să ne inspirăm unii pe alții și să devenim mai buni.

,,Primele experiențe? Vreau să spun că în momentul în care am început să fiu contactată pentru ședințe foto private, evenimente importante și așa mai departe, am înțeles că cei din jur îmi urmăreau activitatea fotografică și doreau să aibă fotografii realizate de mine. Așa am devenit cunoscută și apreciată în același timp. Bineînțeles că au fost și critici, dar le-am luat ca și critici constructive, care m-au ajutat extrem de mult!

Experiența faină a fost atunci când am început să primesc sfaturi de la alți fotografi, mult mai buni decât mine, pe care îi urmăream de ceva vreme. A fost o dovadă că am reușit să fotografiez altfel, și am ieșit din acel tipar. Poate că și de asta am atras privirile multora.’’(mărturisește Leea pe site-ul său http://leeaonufrei.ro/despre-mine/)

Interesant este că a terminat Facultatea de Inginerie Calculatoare, dar în paralel a exersat ,,arta de a fotografia” până a ajuns să facă din asta o meserie.

Ca și secret de fotograf ,,indrăgostit de oameni” recomandă cunoașterea persoanei înainte de ședința  foto ca să poată astfel transmite tot ce e mai natural, mai sensibil, mai frumos. De altfel, o ședință foto poate dura pănă la 3 ore și chiar mai mult, în funcție de necesități: decor, ținute, cafeaua pentru a se cunoaște mai bine, pentru că, la portrete obiectivul aparatului vine aproape de tine și trebuie  să-l consideri prieten.

,,Cineva m-a învățat că atunci când am de fotografiat o persoană, să o analizez. Trebuie să te uiți atent ca să nu faci greșeala să îi scoți în evidență defectele sau chestiile care nu o avantajează.

Ca și fotograf de portrete, aș spune că acest tip de fotografie este cel mai greu. Un fotograf de evenimente spune că tipul lui de fotografie este mai greu. Fiecare fotograf se dedică pentru asta și muncește pentru ca munca lui să fie una reușită.

Nu îmi place spontaneitatea în fotografie, cel puțin la portret. Nu am încercat, și dacă aș încerca sunt sigură că și un amator ar face o fotografie mai bună decât mine.

Ador să am tot timpul din lume când fotografiez o persoană; îmi place să gândesc fiecare gest, poziția umerilor, unde privim, cum stăm și multe alte detalii,,

Pentru  că am rugat-o să-mi dea căteva ponturi, ca să fiu mai mulțumită de pozele mele, mi-a mărturisit următoarele: machiaj natural, imbrăcăminte delicată, fără tocuri (vorbim de o ședință de 3 ore totuși) și nu în ultimul rând, bună dispoziție.

Așa că, pe mine m-a convins și mi-am programat deja o ședință foto la ea! Sper că v-am transmis din energia ei pozitivă de bucovineancă! Apelați cu încredere la armonia și frumosul artei prin fotografie!”


Articol scris de Loredana Viziteu.

PS: Câteva fotografii cu Loredana găsiți aici.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *