Despre o ședință foto aproape ratată

De câteva săptămâni am stabilit cu Roxana că vom lucra împreună pentru un proiect, pe care doream să îl urc aici pe site. În aceste săptămâni am decis care vor fi ținutele, cum va arăta machiajul pentru fiecare ținută în parte, cum o să prindem părul și așa mai departe.

Ziua realizarii proiectului se apropia, iar cu o seară înainte, din cauza unor factori, am fost nevoite să anulăm planurile.
În timp ce vorbeam despre anularea ședinței, i-am propus Roxanei să treacă pe la mine, să bem o cafea, doar să nu fie pierdută ziua de tot.

Când a ajuns, mi-a arătat masca, pe care a adus-o în memoria a ceea ce trebuia să facem ieri. Și atunci m-am gândit să ne jucăm puțin, pe principiul dacă iese ceva bine, dacă nu, tot bine.
Vreau să vă spun că pe lângă această fotografie mai avem câteva minunate!

Concluzia zilei a fost urmatoarea:
Am observat că în ziua ședinței foto, clienții vin cu o grămadă de așteptări. Se supără dacă vremea de afară le strică părul, dacă se stropesc sau dacă cămașa pe care abia au călcat-o s-a stricat în bagaj.
Uităm să ne relaxăm, iar din cauza stresului, ziua ședinței foto se transformă în ”ziua în care toate au mers pe dos”.
Mie îmi place foarte mult să lucrez într-un mediu relaxant și liniștit. De aceea prefer să iau pauze dese, sau să stăm mai mult la cafea, decât să facem ședința pe repede înainte și să nu ne placă vreun rezultat final.
Din experiență, toate ședințele care s-au terminat cu ”a fost foarte relaxant, nu mă așteptam să fie chiar așa” au adus cadre extraordinare.

Din mini-ședința foto pe care am avut-o ieri, majoritatea fotografiilor au rămas pentru edit, iar cel mai important lucru este că atunci când te lași dus de val, există șanse mai mari să transmiți ceva prin fotografii.

Mereu spun că secretul fotografiilor reușite este relaxarea cu care vin clienții.
Iar dacă totuși ești acea persoană care se stresează din orice, afla că eu nu încep ședința foto până când nu te simt confortabil la mine în studio.

Ieri am fost o lecție plăcută pentru mine, de aceea am ales să o împărtășesc și aici cu voi.

Hugs & Kisses!